De dansafdeling van Dynamo-Roosendaal heeft momenteel 3 verschillende selectiegroepen. Een voorselectie voor de jonge talentjes, een meisjes en jongens selectie voor de jeugd met de leeftijd van 12 t/m 16 jaar en een dames selectie 16+. Deze dames en meisjes/jongens kunnen uitsluitend via een auditie in een van de groepen terecht komen of er voor worden gevraagd. Na de eventuele aanname volgt een proefperiode.

De groepen treden meer op dan de recreatieve dansgroepen, dit vooral in producties bij andere organisaties. De groepen doen aan jazzdans, moderne dans, klassiek en showdans. Dit niet alleen per groep apart, maar ook met alle selectiegroepen bij elkaar, een zogeheten ‘productiedans.’
Ook wordt er ook een aantal keer per jaar deelgenomen aan wedstrijden voor Performing Arts. Zo namen de groepen tal van keren deel aan verschillende wedstrijden, zoals de Nederlandse Kampioenschappen, Open Dutch for Performing Arts en internationale wedstrijden zoals in augustus 2008 het WK voor Performing Arts in Oslo – Noorwegen en 2015 nog Prix de la danse in Mülheim an der Ruhr in Duitsland.

Er wordt aan tal van activiteiten op het gebied van dans meegedaan, binnen en ook buiten Roosendaal. Door een aantal groepen wordt er jaarlijks deelgenomen aan evenementen zoals het Roosendaals Treffen, Roosendaal zingt (ondersteunende dans acts) en Roosendaal danst. Verder dansen leerlingen in musicals, toneelstukken en wordt er bijvoorbeeld medewerking verleend bij grote producties als figurant. Ook organiseren wij een aantal keer per jaar workshops voor onze leerlingen, zodat ze ook kennis maken met andere vormen van dans en les geven.

De dansafdeling heeft ook nauw contact met verschillende dansopleidingen m.n. Codarts in Rotterdam, Fontys in Tilburg en MBO dans in Goes. Er worden open dagen bezocht en vaak doen leerlingen auditie voor een dansacademie vooropleiding of havo/vwo voor muziek en dans of de hbo opleiding zelf. Binnen de dansafdeling zijn 3 selectiegroepen, children, junioren en adults. De selecties nemen deel aan nationale en internationale wedstrijden en evenementen. Naast alle techniek, dansen enz willen we de leerlingen plezier geven in bewegen op muziek en de uitdaging om zich verder te ontwikkelen.
Al met al is de dansafdeling van Dynamo-Roosendaal een afdeling die al op vele vlakken haar sporen heeft verdiend in binnen en buitenland.