Gepubliceerd: 21 juni 2017

Afgelopen weekend werd in Ahoy Rotterdam tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen ook de Ahoy Cup gehouden.

Deze wedstrijd was een onverwachte wedstrijd voor Joram Brouwers en Bjorn Nelemans van Dynamo-Roosendaal. In het weekend hiervoor hadden deze 2 heren goede prestaties weten weg te zetten tijdens hun finale NK turnen in Waalwijk en hadden zich daardoor voor deze wedstrijd weten te plaatsen. De heren waren beide op een hoger niveau ingedeeld dan wat zij normaal turnen. Onder begeleiding van trainer en voorzitter van Dynamo Erwin Ornek begonnen beide heren, met maar een voorbereiding van enkele dagen, vrijdag aan de podium training.

Na de toestellen op vrijdag verkend te hebben mocht Bjorn zaterdag de spits afbijten. Hij liet zien dat hij heel goed op dit niveau kan meedraaien en werd zelfs eerste op ringen en 2e op rekstok, zijn sprong ging deze keer iets minder waardoor hij net zakte naar een 3e plaats in het eind klassement. Een mooie bronzen medaille voor Bjorn dus.

De 11-jarige Joram mocht om half 9 op zondag aantreden en ook hij stond zijn mannetje. Voor hem was de voorbereidingstijd eigenlijk net iets te kort, waar Bjorn alles liet zien was het voor Joram wat onwennig en helaas maakte hij wat foutjes waar hij normaal vlekkeloos doorheen gaat. Maar met een hoge score op voltige, vloer en ringen werd hij uiteindelijk 6e. Een zeer mooi resultaat als je ziet dat de sommige andere al een heel seizoen deze oefenstof turnen.

In het weekend van 24 en 25 juni komen deze heren samen met Seth van der Hoeven, Sil Veeke, Rego Saarloos, Wessel de Bruijn, Pepijn Riemsdijk, Tico van der Horst, Matthias de Pooter, Tijs Kerstens, Milan van Wanrooij, Jordi Aardema, Robin Wegman en Onno Smits in actie tijdens de regio toestelkampioenschappen in Tilburg.