Gepubliceerd: 23 juni 2017

In het weekend van 16, 17 en 18 juni vond het Fantastic Gymnastics 2017 plaats in Ahoy Rotterdam. Hier hadden de laatste turnsters van Dynamo Roosendaal, de Pupillen 1 N1, hun NK en toestelfinale. Dit zijn Loïs Schoonen en Joany van Bodegraven. Ook mocht op de zaterdagavond het districtsteam Zuid de strijd aangaan tegen de andere 4 districten uit het land.

 

Elin Antens en Micaela van Dorst mochten deel uitmaken van dit team. In het team zitten meisjes die al in de districtstrainingen zijn toegelaten en de besten daarvan werden geselecteerd voor deze wedstrijd. Op vrijdagochtend begon dit weekend voor Loïs en Joany met een goede podiumtraining, Een hele ervaring, in dat grote Ahoy dus kan men mooi even wennen aan die entourage. Op vrijdagmiddag vond ditzelfde plaats voor Elin en Micaela. Zaterdag mochten de pupillen I N1 al vroeg aan de bak. Loïs startte als eerste op balk en zette hier een keurige oefening neer met een mooi punt als resultaat. Ook Joany had een goede oefening, een fijn begin van de wedstrijd. Daarna mochten de dames naar vloer en sprong en hier sprongen ze beiden naar behoren. Loïs stond inmiddels op een mooie 4de plaats met nog een brugoefening te gaan. Erg spannend dus, want dan mogen er geen fouten meer gemaakt worden. Helaas moest ze met haar oefening een fout incasseren wat meteen een heel punt aftrek kost. Dit was erg jammer, want anders had er een podiumplaats ingezeten. Op een beetje teleurgestelde maar toch zeker ook hele mooie 8-ste plaats eindigde Loïs. De 11-de plaats was er voor Joany en mogen de dames toch heel erg tevreden zijn over hun tweede seizoen op Topsportniveau. Zondag had Loïs ook nog een toestelfinale brug in het vooruitzicht. Een herkansing dus. Een sterke start van haar oefening, met toch weer dat “gevaarlijke” missertje, resulteerde op wederom een 8-ste plaats op brug. In de laatste ronde mochten Elin en Micaela van start.

Districtswedstrijd

Deze strijd bij de districtswedstrijd was gedurende de wedstrijd moeilijk te volgen aangezien er steeds een team rust had en je dus de totaalscore niet kan bijhouden. Maar allereerst gewoon goed turnen, daarna maar zien. En dat deden ze hoor. Op alle toestellen deden ze wat ze konden op misschien een paar kleine foutjes na. Ook de meisjes uit hun team van Tabitta uit Boxtel en EOC uit Oosterhout deden het goed en onderling ging dat verder ook super leuk en gezellig. Ze kennen elkaar nauwelijks maar streden mooi samen. Tot op de laatste turnster, was nog niet duidelijk wie er met de winst naar huis ging. En heel verrassend toch wel, wist team Zuid met daarin onze Elin en Micaela, het goud te pakken. Heel erg leuk!

Met een tevreden gevoel en een ervaring rijker voor deze jonge turnsters, kijken we terug op een super mooi weekend en een prachtig turnseizoen. Nu nog wat leuke laatste activiteiten in het vooruitzicht en daarna even rust om na de vakantie weer hard aan de slag te gaan voor het nieuwe seizoen.